Twoja przeglądarka internetowa nie posiada zainstalowanego ;
Macromedia Flash Player
który umożliwia wyświetlanie animowanych form graficznych
bądą też Twoja przeglądarka nie wspiera kodu Javascript,
aby takowe animacje wyświetlić.
Od kilku lat robię ramki z gazet (z gazety codziennej, nie z kolorowych czasopism :) )
No i chciałam Wam się kilkoma pochwalić. Wszystkich niestety nie dam rady zamieścić, bo porozdawałam je i nie zrobiłam zdjęć, ale może niektóre uda mi się jeszcze dopaść.
Na pierwszy ogień ramka z sercami :) W rzeczywistości jest ona bardziej granatowa.
Następnie ramka, do której zrobiłam także kubek (to był prezent dla mojego męża - wtedy jeszcze chłopaka). Kubek jest zrobiony z rolowanego papieru (na pudełku po patyczkach do uszu), ramka także miała być taka rolowana, ale palce już mnie bolały :D
Komplet jest pomalowany czarną farbą i muśnięty srebrnym lakierem :)
Następnie ramka, którą zrobiłam fanatyczce krówek :) czyli mojej koleżance. Zrobiłam jej także kubek do kompletu (ale nie z rolowanego papieru, tylko tak jak ramka), ale niestety zdjęcia brak :(
Cieszę się, że się podobają :)
Nie ma sprawy :) Poczekajcie do przyszłego tygodnia, akurat mam dwie rameczki "na warsztacie", więc pokażę Wam jak się je robi, wraz ze zdjęciami poszczególnych etapów :)
Caspie, po skończeniu klejenia (naklejania) gazet albo maluję plakatówkami (lub akwarelą) i potem pokrywam bezbarwnym lakierem w spray'u, albo od razu pokrywam lakierem w spray'u (w zależności, czy mam pożądany kolor w formie farby czy spray'u) - tak czy inaczej - maluję już na sam koniec i pozostawiam do wyschnięcia i gotowe :)
Wysłany: 2006-01-23, 17:30
Doti pomysł świetny!!! A efekty rewelacyjne! :D :D :D
Możemy być dumne, że potrafimy zrobić COŚ ORYGINALNEGO I PIĘKNEGO z NICZEGO !
Artystyczne dusze, zawsze wykorzystają ostatnią niteczkę, ostatni skrawek gazety albo nikomu niepotrzebny guziczek.
Wiek: 32 Dołączyła: 18 Lis 2005 Posty: 694 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-01-24, 14:05
Doti - dzięki wielkie! Bo ja bawilam sie plecionkami z "papierowej wikliny". Fajne z tego mozna pudelka na prezenty robic :) Tylko mialam problem z malowaniem! Tymczasem obeszlam problem podmieniajac papier gazetowy na papier taki do pakowania, kolorowy ;) Ale nie zawsze z tego da sie efekt osiagnac taki na jakim mi zalezy.
A ramki - po prostu :ok:
_________________ --
"Pomyśl tylko,że ten poranek nigdy wiecej nie wzejdzie."
by Dante
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum